Artsen

De kinderartsen werken onderling nauw samen. Ze beschikken over een gemeenschappelijk dossier zodat elke kinderarts in afwezigheid van een collega toegang heeft tot het volledige medisch dossier.

Elke week is er één kinderarts die in de voormiddag de zorg voor de opgenomen patiëntjes op zich neemt. Aarzel niet om eventuele vragen of bezorgdheden te bespreken met de arts. Wanneer je niet aanwezig bent als de arts jouw kind onderzoekt, kan er afgesproken worden voor een contact op een ander moment.

Elke maandag en vrijdag is er een uitgebreid overleg tussen alle kinderartsen. Zo wordt bij complexere casussen de kennis en expertise van iedereen ingezet.

Alle kinderartsen volgden een vijf jaar durende specialisatie-opleiding in de algemene kindergeneeskunde. We behandelen dan ook steeds het kind in zijn geheel. Daarnaast heeft elke pediater de bijkomende erkenning voor neonatalogie: de geneeskunde voor de zieke pasgeborenen. Aanvullend schoolden de kinderartsen zich op diverse domeinen specifiek bij. Bijgevolg kan je ook bij complexere problemen bij ons terecht. Tot slot werken we samen met paramedici en andere disciplines waar nodig om de beste zorgen te garanderen.

Hoofdverpleegkundige

De hoofdverpleegkundige en gespecialiseerde kinderverpleegkundigen staan dag en nacht paraat om jouw kind met de beste zorgen te omringen. Ook bij hen kan je steeds met al je vragen of bedenkingen terecht.

Spelbegeleidsters

De spelbegeleidster komt op weekdagen elke voormiddag navragen of je kind zin heeft om te spelen. Specifieke wensen of voorstellen zijn steeds welkom. Op onze afdeling zijn dvd's, boeken, strips, spelletjes, puzzels kruiswoordraadsels, knutselmateriaal ... en nog veel meer te vinden!

Kinder- en jongerenpsycholoog

Je kan een beroep doen op onze kinder- en jongerenpsycholoog Sarah Bernaert. Zij richt zich op de interactie tussen de lichamelijke klachten of ziektebeelden en de psychosociale ontwikkeling bij kinderen. Op vraag van de kinderarts komt ze langs om bepaalde aspecten omtrent de opname, het ziekteproces of allerlei pedagogische vragen (voedingsproblemen, zindelijkheidsproblemen, slaapproblemen, gedrags- of emotionele problemen, ontwikkelingsproblemen ...) met jou te bespreken.

Ook zelf kan je na doorverwijzing van de kinderarts contact met haar opnemen via 09 387 72 46 of sarah.bernaert@azstvdeinze.be. Sarah is weekdag (behalve op woensdag) bereikbaar.