Hier vind je heel wat informatie terug in verband met stagemogelijkheden en -afspraken in AZ Sint-Vincentius Deinze.

Stage-aanbod

Je kunt stage lopen op verschillende diensten binnen het ziekenhuis.

  • Zorgdepartement

Neem contact om met Sophie Vuylsteke via sophie.vuylsteke@azstvdeinze.be of 09 387 74 41.

  • Administratief departement

Neem contact op met Herbert Lecomte via herbert.lecomte@azstvdeinze.be of 09 387 70 46.

  • Keuken

Neem contact om met Sophie Vuylsteke via sophie.vuylsteke@azstvdeinze.be of 09 387 74 41.

  • Logistieke assistenten

Neem contact op met Marleen Pot via marleen.pot@azstvdeinze.be of 09 387 70 48.

Vóór je stage

Om je stage zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we je om vóór de start enkele zaken in orde te brengen.

Algemene stagebrochure

De algemene stagbrochure schetst een algemeen beeld van AZ Sint-Vincentius Deinze en kaart praktische informatie aan in verband met je stage. We bevelen je warm aan deze brochure aandachtig door te nemen voor de aanvang van je stage.

Specifieke dienstbrochure

De specifieke dienstbrochure van de afdeling waar je stage loopt, geeft een beter inzicht in de werking van de dienst waarop je terecht komt. We bevelen je warm aan deze brochure aandachtig door te nemen voor de aanvang van je stage.

Infobrochure 'richtlijnen voor patiëntveilige zorg'

Op je eerste stagedag krijg je een rondleiding op je afdeling en worden een aantal afspraken gemaakt in overleg met je verantwoordelijke verpleegkundige.

Daarnaast zal je ook samen de brochure ‘richtlijnen voor patiëntveilige zorg’ doornemen. Deze brochure legt uit hoe wij onze patiënten veilige zorg verzekeren. Het is belangrijk dat ook jij deze afspraken kent en naleeft.

Medisch attest

Op je eerste stagedag bezorg je een kopie van het medisch attest aan de personeelsdienst. De personeelsdienst bevindt zich op de derde verdieping van het hoofdgebouw van het ziekenhuis.

Als je het medisch attest niet bij je hebt, kan je dit de volgende dag indienen. Wanneer het medisch attest op de derde stagedag nog steeds niet bezorgd is aan de personeelsdienst, mag je de volgende dag je stage niet meer aanvatten. Dit geldt zolang de personeelsdienst het medisch attest niet in zijn bezit heeft.

Als student kan je steeds zelf contact opnemen met de personeelsdienst.

Goed om weten

Voordelige tarieven in de cafetaria

Studenten nuttigen het middagmaal in de cafetaria van het ziekenhuis voor drie euro, op vertoon van de badge die je van de personeelsdienst gekregen hebt. Als je jouw badge niet kan voorleggen, worden de prijzen voor bezoekers aangerekend.

Het avondmaal kost twee euro, maar moet besteld worden in de cafetaria voor 14 uur. Er zijn ook steeds boterhammen met kaas of ham te verkrijgen in plaats van het avondmaal van de dag. Er wordt slechts één consumptie per avondmaal voorzien.

De maaltijden moeten steeds geconsumeerd worden in de cafetaria. Er mag niet gegeten worden in de kleedkamers, dagzalen op de afdeling of de rookzaak. Omkleden is niet nodig, het is toegestaan om in uniform te eten.

De pauze is dienstgebonden en neem je in overleg met je verantwoordelijke verpleegkundige.

Verblijfsmogelijkheden

Studenten kunnen verblijven in ons studentenhuis, vlak bij het ziekenhuis. Alle informatie vind je in de brochure hieronder.

Kleedkamers

Iedere student (verpleegkunde) is verplicht gebruik te maken van de kleedkamer. Je krijgt toegang tot de kleedkamers en de ontspanningsruimte met een cijfercode. Deze code kan je terug vinden op de achterzijde van je waarborgkaart.

Als student mag je ook gebruik maken van de douche die voorzien is in de kleedkamer. De douche op het gelijkvloers is enkel voorbehouden voor het personeel van het ziekenhuis.

Handhygiëne

Respecteer een goede handhygiëne: draag geen ringen, juwelen of bandjes aan handen en armen. Nagellak op de vingers en gelnagels zijn niet toegestaan. Verzorgde en kortgeknipte nagels zijn een must.

Meer informatie

Als student kan je steeds contact opnemen met de personeelsdienst.