Voorbereiding en aanmelden

Voorbereiding en aanmelden

Tref de nodige voorbereidingen voor je opname:

  • breng de documenten, die je ontving bij de vooropnamebalie, ondertekend terug mee.
  • lees hier welke documenten en/of spullen je beter wel of niet meebrengt naar het ziekenhuis.

Meld je de dag van je opname aan op het afgesproken uur.

Hoe ziet je dag eruit?

Hoe ziet je dag eruit?

Tijdens je verblijf in AZ Sint-Vincentius Deinze ben je in goede handen. Bekijk hier de dagindeling.

Maaltijden

We zorgen voor kwaliteitsvolle, gezonde en seizoensgebonden voeding. Ontbijt, middagmaal en avondmaal krijg je op een individuele plateau op je kamer.

  • Broodmaaltijden: bij de opname zal de verpleegkundige vragen naar je wensen voor de broodmaaltijden (ontbijt en avondmaal). Je kan het soort brood, aantal sneetjes, vetstof, drank en andere toevoegingen zelf kiezen. Op het formulier 'maaltijdbevraging' heb je je keuze ingevuld voor je verblijf. Overhandig dit formulier bij opname aan de verpleegkundige. Je wordt ook dagelijks geïnformeerd over het beleg bij het ontbijt en het avondmaal, waarbij er steeds een alternatief voorhanden is.
  • Middagmaal: het dagmenu (middagmaal) kan je raadplegen op het weekoverzicht dat in je kamer ligt. Als je een bepaalde maaltijdcomponent van het dagmenu niet lust of liever niet wenst te eten, is er een alternatief voorzien binnen het vastgelegde aanbod.
  • Koffie: in de namiddag bieden we je koffie of thee aan. Op de kinderafdeling krijgen de kinderen een vieruurtje.

Aangepaste voeding

  • Als je een dieet moet volgen, zal één van onze diëtisten je opvolgen en in overleg met je behandeld arts een aangepaste dieetmaaltijd aanbieden. Uiteraard kan je ook bij de diëtist terecht met je vragen over bv. de verderzetting van je dieet na ontslag uit het ziekenhuis.
  • Ben je allergisch voor een bepaald ingrediënt? Dan kan je voor informatie over een gerecht gerust een verpleegkundige aanspreken.

Extra comfort en diensten

Extra comfort en diensten

Televisie en radio

  • Het ziekenhuis beschikt over digitale televisie met een ruim aanbod aan kanalen. Via de afstandsbediening kan je wisselen tussen de kanalen. De meest populaire kanalen staan vooraan in de rij geprogrammeerd. Op de basisverpleegafdelingen van het ziekenhuis komt het geluid uit de luidsprekers van het televisietoestel. De geluidssterkteregeling is begrensd omdat er in een tweepersoonskamer twee televisietoestellen ophangen die individueel te bedienen zijn. In de kamers van het dagziekenhuis en de materniteit is het geluid van de tv te horen via de ingebouwde luidspreker in de handset van het kameroproepsyseem.
  • De radio kan je bedienen met het kameroproepsysteem, maar het aantal kanalen is beperkt. Via het televisietoestel kan je bijkomende digitale radiokanalen kiezen.

Internet

Je kan het wifinetwerk van het ziekenhuis gebruiken door in te loggen via ZKH-guest.

Opgelet!

De kosten voor het gebruik van het telefoontoestel op je kamer zijn hoger dan de gebruikelijke telefoontarieven (abonnementskosten worden ook verrekend).

Telefoneren

Je kan gerust je persoonlijke gsm gebruiken om te telefoneren (behalve op het operatiekwartier, intensieve zorg en de neonatale afdeling).

Gebruik je liever een vast toestel, dan kan dat uiteraard. Enkel op materniteit en in het dagziekenhuis is dit niet meer mogelijk. Voor uitgaande gesprekken kan je het onthaal bereiken via het nummer 11.

Post

Post, bloemen en andere attenties die via het onthaal in het ziekenhuis aankomen, worden zo snel mogelijk bezorgd op je kamer. Indien nodig kunnen we je brieven versturen.

Elke morgen zijn aan het onthaal kranten te koop (bij voorkeur cash betalen).

Vrijwilliger Sonja voorziet onze patiënten al meer dan 13 jaar wekelijks van (ont)spannende lectuur.

Bibliotheek

Vrijwilligers van het Rode Kruis zorgen voor de boekenbedeling.

Kapper en pedicure

Je kan een beroep doen op een kapper of pedicure tijdens je verblijf in ons ziekenhuis. Een afspraak maken kan door een verpleegkundige aan te spreken. De kosten worden meteen cash betaald aan de dienstverlener.

Stille ruimte

In de stille ruimte op de tweede verdieping kan je terecht voor een moment van stilte, meditatie of gebed. De stille ruimte is overdag steeds toegankelijk.

Meer informatie vind je bij de pastorale dienst.