AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

AZ Sint-Vincentius Deinze ondersteunt patiënten die nood hebben aan extra taalbijstand. Doel is ook voor anderstalige, slechthorende of slechtziende patiënten … kwaliteitsvolle zorg te garanderen en zorgprofessionals de kans geven om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met de patiënt.

Slechthorende of slechtziende patiënt

Slechthorende of slechtziende patiënt

Elke dag streven we naar patiëntgerichte zorg. In AZ Sint-Vincentius Deinze zijn badges beschikbaar voor patiënten die slechthorend of slechtziend zijn. De badge maakt de nood aan extra, persoonlijke ondersteuning kenbaar bij elke zorgverlener. Spreek een medewerker van het onthaal, het secretariaat of de afdeling aan om een badge te verkrijgen.

De werkgroep patientenbeleving heeft deze badges ontwikkeld na feedback van patiënten en in nauw overleg met de betreffende patiëntenorganisaties.

De badge wordt enkel gegeven aan de patiënten die dat wensen, ongeacht langs welke weg ze het ziekenhuis binnenkomen.

EHBC-box en pictowaaier

EHBC-box en pictowaaier

De box geeft patiënten met verbale communicatieproblemen opnieuw een stem.”

Eline Roggeman - logopedist

De EHBC-box (Eerste Hulp Bij Communicatieproblemen) is bedoeld om de communicatie te ondersteunen met patiënten die zich niet of moeilijk verbaal kunnen uitdrukken. Aan deze toolkit met communicatieondersteunende hulpmiddelen, is een thematische pictowaaier (bv. hygiënische zorgen, toiletgebruik, mobiliteit ... ) toegevoegd. De patiënt kan deze waaier gebruiken om zijn vragen kenbaar te maken.

Voorleesfunctie website

Voorleesfunctie website

Op elke pagina van deze website is een tekst-naar-spraak-functie geïntegreerd. Daarmee kan je snel en eenvoudig naar een audioversie luisteren terwijl je de gemarkeerde tekst volgt. Het is een handige functie voor bv. mensen die problemen hebben met lezen, met een verminderd gezichtsvermogen of die Nederlands aan het leren zijn.

Voldoen de standaardinstellingen niet aan je verwachtingen? Dan kan je eenvoudig de leessnelheid en de kleuren aanpassen via het menu. Je kan ook een deel van een webpagina selecteren om te beluisteren, zodat je niet steeds opnieuw hoeft te beginnen.