AZ Sint-Vincentius Deinze ondersteunt enkele goede doelen door actief mee te werken aan fondsenwerving, kennis- en expertisedeling.

Noord-Zuidwerking: Kasongo-Lunda

Noord-Zuidwerking: Kasongo-Lunda

Sinds 2005 heeft AZ Sint-Vincentius Deinze een partnerschap met de Congolese gezondheidszone Kasongo-Lunda. Dit partnerschap is tot stand gekomen met de niet-gouvernementele organisatie Memisa.

De focus van dit Ziekenhuis voor Ziekenhuisproject, kwaliteitsvolle basisgezondheidzorg, leunt sterk aan bij de visie van AZ Sint-Vincentius Deinze: onze drijfveer is om solidair te zijn en zorg te dragen, niet alleen voor de patiënten in ons ziekenhuis maar ook binnen een ruimer maatschappelijk kader en zelfs buiten onze landsgrenzen.

Back on Track

Back on Track

Eind 2014 werd bij topatleet en Deinzenaar Thomas Van Der Plaetsen kanker vastgesteld. Daarna richtte hij, in samenwerking met AZ Maria Middelares, zijn fonds ‘Back on Track’ op. Gezien de intense samenwerking tussen het geÏntegreerd Kankercentrum Gent en AZ Sint-Vincentius Deinze zet ook ons ziekenhuis graag zijn schouders mee onder dit initiatief.

Het fonds wil kankerpatiënten een hart onder de riem steken door in te zetten op bijkomende psychosociale begeleiding, revalidatieprogramma’s en andere initiatieven met als doel de zware behandeling zo veel mogelijk te verlichten.