Training “Just relax voor aanstaande moeders"

Een zwangerschap is een bijzondere ervaring die heel wat veranderingen en uitdagingen met zich meebrengt. De huidige coronacrisis kan het voor toekomstige moeders extra lastig maken om deze periode veerkrachtig door te maken. Even tot jezelf en tot rust komen, ontladen en ontspannen is belangrijk.

Bij de vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie van de Universiteit Gent loopt een training “Just relax voor aanstaande moeders” die zwangere vrouwen (12 tot 26 weken zwangerschap) wil helpen om te ontspannen en hun mentale veerkracht te bevorderen. Het onderzoek is goedgekeurd door de Ethische Commissie van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent.

De (gratis) training bestaat uit vier wekelijkse samenkomsten van één uur waarin mindfulness, meditatie, visualisatie, yoga/beweging, ademhalingsoefeningen en affirmaties aan bod komen. Er worden zeven stappen doorlopen: beweeg, speel, stretch, adem, voel, geloof en relax. Een getrainde psychologe begeleidt de trainingen. De sessies gaan online door op een moment dat jou past.

We evalueren daarna via online vragenlijsten welke effecten de training heeft op je gevoelens, de manier waarop je met je emoties omgaat, de binding die je voelt met je baby en je mate van mindfulness en zelfcompassie. Dit doen we door je op geregelde tijdstippen op te bellen voor het afnemen van enkele vragenlijsten.

Heb je nog vragen, wil je meer te weten komen over het onderzoek of wil je graag deelnemen? Neem dan gerust contact op met dr. Inez Buyck via inez.buyck@ugent.be of 0476 94 71 75.