AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Benieuwd hoe de organisatie in een ziekenhuis verloopt?

We organiseren rondleidingen in ons ziekenhuis voor de basisscholen van Deinze en omliggende gemeenten, voor leeftijden vanaf de derde kleuterklas tot en met het derde leerjaar.

Inhoudelijk

Inhoudelijk

De rondleiding omvat een bezoek aan de afdeling spoedgevallen, medische beeldvorming, materniteit en pediatrie. Op spoed bekijken we de ziekenwagen van dichtbij en leggen we de eerste beginselen van EHBO uit. Indien mogelijk, wordt een gips aangelegd of de hartmonitor gedemonstreerd.

De dienst medische beeldvorming toont hoe een röntgenfoto wordt genomen. Op de materniteit nemen we een kijkje in één van de verloskamers en worden de verschillende manieren om te bevallen besproken. Op de dienst pediatrie gaan we binnen in een ziekenkamer, waar de verschillende faciliteiten en het gebruik van verpleegkundig materiaal worden uitgelegd.

Op het einde van de rondleiding krijgen alle kinderen een kleine attentie.

Praktisch

Praktisch

Om organisatorische redenen wordt slechts één leerjaar per school toegelaten voor een rondleiding. Reservaties moeten minstens één maand op voorhand aangevraagd te worden. Op de afgesproken dag en het afgesproken uur melden jullie zich aan bij de receptie, waar jullie worden opgehaald door de persoon die de rondleiding zal geven.

Uiteraard moet je er rekening mee te houden dat er omwille van drukte in het ziekenhuis of onvoorziene omstandigheden, zoals een ziekenwagenuitruk, het schema kan wijzigen. Op vraag van de bezoekers kan het programma ook licht aangepast of verkort worden.

Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Financieel

Financieel

Voor een bezoek aan ons ziekenhuis vragen wij een bijdrage van 15 euro t.v.v. ons partnerschap met het Congolese ziekenhuis in Kasongo-Lunda. In het Zuiden is alle hulp welkom.

De bijdrage kan je rechtstreeks overschrijven op de rekening BE66 8805 7923 5143 met de gestructureerde mededeling 910/3000/00080. Op die manier komt de gift automatisch op de rekening ten voordele van Kasongo-Lunda terecht. Elke gift vanaf 40 euro per jaar geeft bovendien recht op een fiscaal attest.

Rondleiding aanvragen

Rondleiding aanvragen