AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Een eenvoudig routesysteem brengt je vlot naar je gewenste bestemming in ons ziekenhuis. Lees er meer over in ons nieuwsbericht.

Spoedopname

Spoedopname

Op spoed wordt de eerste hulp en behandeling aangeboden aan patiënten of slachtoffers die geconfronteerd worden met een dringend medisch probleem of verkeren in een levensbedreigende situatie. Zowel jong als oud kan hier terecht voor dringende hulp over de verschillende disciplines heen.

ContactgegevensLocatie
Je kan de verpleegkundigen steeds bereiken via 09 387 70 01.De spoedopname bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping van het ziekenhuis (ingang via Meulenstraat).

Hoofdverpleegkundige: Pascal Standaert

Chirurgie

Chirurgie

Op de afdeling chirurgie verblijven de patiënten voor- en na hun chirurgische ingreep. Dit kan gaan om een geplande opname of een spoedopname. De verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het verzorgen van patiënten in de pre- en postoperatieve fase.

ContactgegevensLocatie
Je kan de verpleegkundigen van de afdeling steeds bereiken via 09 387 71 60.De afdeling chirurgie bevindt zich op de eerste verdieping van het ziekenhuis.
 • kamer 101 tot 136: volg route 37 vanaf de hoofdingang
 • kamer 166 tot 147: volg route 133 vanaf de hoofdingang

Hoofdverpleegkundige: Céline Bert

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde
ContactgegevensLocatie
Je kan de verpleegkundigen van de afdeling steeds bereiken via 09 387 73 50.De afdeling inwendige geneeskunde bevindt zich op de derde verdieping van het ziekenhuis.
 • kamer 301 tot 328: volg route 59 vanaf de hoofdingang

Hoofdverpleegkundige: Marlies Lannoo

Geriatrie 1 (G1) - acute geriatrie

Geriatrie 1 (G1) - acute geriatrie

Op de afdeling acute geriatrie krijgt de oudere zorgvrager die via de dienst spoedgevallen binnenkomt en voor wie een opname vereist is, de eerste zorgen.

ContactgegevensLocatie
Je kan de verpleegkundigen van de afdeling steeds bereiken via 09 387 72 72.De afdeling geriatrie bevindt zich op de tweede verdieping van het ziekenhuis.
 • kamer 201 tot 217: volg route 51 vanaf de hoofdingang

Hoofdverpleegkundige: Bart Dereyne

Geriatrie 2 (G2) - (ortho)geriatrie

Geriatrie 2 (G2) - (ortho)geriatrie

Geriatrische patiënten met fracturen en voor wie een langere opname / revalidatie noodzakelijk is, komen terecht op de afdeling (ortho)geriatrie.

ContactgegevensLocatie
Je kan de verpleegkundigen van de afdeling steeds bereiken via 09 387 72 60.De afdeling geriatrie bevindt zich op de tweede verdieping van het ziekenhuis.
 • kamer 272 tot 299: volg route 147 vanaf de hoofdingang

Hoofdverpleegkundige: Bart Dereyne

Sp-locomotorische revalidatie

Sp-locomotorische revalidatie

Op de afdeling sp-locomotorische revalidatie worden patiënten indien nodig verder begeleid na de acute behandelingsfase van hun ziekte of orthopedische/neurologische ingreep.

ContactgegevensLocatie
Je kan de verpleegkundigen van de afdeling steeds bereiken via 09 387 71 50.De afdeling sp-locomotorische revalidatie bevindt zich op de eerste verdieping van het ziekenhuis.
 • kamer 177 tot 197: volg route 139 vanaf de hoofdingang


Hoofdverpleegkundige: Brigitte Cortier

Intensieve zorg

Intensieve zorg

Op de dienst intensieve zorg worden patiënten opgenomen waarbij de gezondheidstoestand continue bewaking vraagt. De patiënten worden met de beste zorgen omringd door een gedreven verpleegkundig team en staan onder permanent medisch toezicht van intensivisten (artsen gespecialiseerd in intensieve zorg).

ContactgegevensLocatie
Je kan de verpleegkundigen van de afdeling steeds bereiken via 09 387 71 40.De afdeling intensieve zorg bevindt zich op de eerste verdieping van het ziekenhuis.
 • kamer 104 tot 109: volg route 39 vanaf de hoofdingang

Hoofdverpleegkundige: Natalie Wullaert

Materniteit / neonatologie

Materniteit / neonatologie

Toekomstige of kersverse ouders en hun baby’s worden met moeder- en babyvriendelijke zorg omringd op de materniteit en afdeling neonatologie. Zowel prenataal (tijdens de zwangerschap), als tijdens arbeid en bevalling en de kraamtijd (na de bevalling) staan gynaecologen, kinderartsen en vroedvrouwen dag en nacht voor je klaar.

ContactgegevensLocatie
Je kan de vroedvrouwen steeds bereiken via 09 387 72 50 of materniteit@azstvdeinze.be.De materniteit bevindt zich op de tweede verdieping in de nieuwe vleugel van het ziekenhuis (ingang via spoedopname, Meulenstraat).
 • kamer 240 tot 251: volg route 49 vanaf de hoofdingang

Hoofdvroedvrouw: Sabine Van de Vyver

Pediatrie

Pediatrie

Kinderen vanaf één week tot 15 jaar oud kunnen op de kinderafdeling (pediatrie) terecht voor een diagnose en/of behandeling van hun aandoening. Onze kinderartsen, hoofdverpleegkundige, pediatrisch verpleegkundigen, spelbegeleidsters en kinder- en jongerenpsycholoog staan voor jou en je kind klaar.

ContactgegevensLocatie
Je kan de verpleegkundigen van onze kinderafdeling steeds bereiken via 09 387 72 40.De kinderafdeling bevindt zich op de tweede verdieping.
 • kamer 218 tot 239: volg route 53 vanaf de hoofdingang

Hoofdverpleegkundige ad interim: Katrijn Van der Straeten

Operatiekwartier / ontwaakzaal

Operatiekwartier / ontwaakzaal

Chirurgische ingrepen worden uitgevoerd in het operatiekwartier. Na de operatie ontwaak je in de ontwaakzaal, waar je nauwgezet opgevolgd wordt. De artsen, het verpleegkundig en het paramedisch team staan steeds voor je klaar, zowel voor, tijdens als na de ingreep.

ContactgegevensLocatie
Je kan het operatiekwartier bereiken op weekdagen van 07.45 tot 20 uur via 09 387 70 06.Het operatiekwartier bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping.
 • Volg route 33 vanaf de hoofdingang

Hoofdverpleegkundige: Marleen Van Autrijve

Chirurgisch dagziekenhuis

Chirurgisch dagziekenhuis

Patiënten die een medische behandeling, onderzoek of ingreep ondergaan waarvoor geen ziekenhuisopname vereist is, worden opgevangen op het chirurgisch dagziekenhuis. De focus ligt op kwaliteitsvolle zorg en een vlotte doorstroming. We houden het verblijf van de patiënt hier zo kort mogelijk.

ContactgegevensLocatie
Je kan het chirurgisch dagziekenhuis van maandag tot vrijdag (van 06.45 tot 20 uur) steeds bereiken via 09 387 74 50 of z3@azstvdeinze.be.Het chirurgisch dagziekenhuis bevindt zich op de eerste verdieping van de nieuwe vleugel van ons ziekenhuis.
 • kamer 140 tot 156: volg route 23 vanaf ingang spoed (via Meulenstraat)

Hoofdverpleegkundige: Alexis Delbaere

Internistisch / oncologisch dagziekenhuis

Internistisch / oncologisch dagziekenhuis

Op het internistisch/oncologisch dagziekenhuis komen zowel oncologische als niet-oncologische patiënten langs voor diagnostische onderzoeken, voor antitumorale medicatie (bv. chemotherapie) of voor een behandeling met bloedproducten. Elke verpleegkundige op deze afdeling beschikt over een beroepstitel oncologie en volgt permanente vorming, hetgeen zich vertaalt zich in uiterst professionele en kwalitatieve zorg.

ContactgegevensLocatie
Je kan het oncologisch dagziekenhuis van maandag tot vrijdag (van 8 tot 19.30 uur) bereiken via 09 387 74 53.

Je kan het internistisch dagziekenhuis van maandag tot vrijdag (van 8 tot 19.30 uur) bereiken via 09 387 74 53.

Het internistisch / oncologisch dagziekenhuis bevindt zich op de derde verdieping van de nieuwe vleugel van ons ziekenhuis.
 • Volg route 77 vanaf ingang spoed (via Meulenstraat)

Hoofdverpleegkundige: Alexis Delbaere