Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking
 
Op vrijdag 7 oktober 2005 organiseerde de Stad Deinze in zaal Rekkelinge een happening rond solidariteit van Deinze met de wereld. Voor de eerste maal werden alle organisaties die vanuit Deinze actief zijn rond ontwikkelingssamenwerking samengebracht.
En dat zijn er meer dan je zou denken. Naast de meer bekende zoals Oxfam (Wereldwinkel), het Rode Kruis of 11.11.11 was ons ziekenhuis ook aanwezig met het partnerschap van ons ziekenhuis met het Congolese ziekenhuis Kasongo Lunda.
 
Op 24 oktober 2005 werd de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelings Samenwerking (GROS), zoals dit reeds door de Gemeenteraad principieel was goedgekeurd, plechtig opgericht. In deze nieuwe raad zitten afgevaardigden van de organisaties uit Deinze die actief zijn rond ontwikkelingssamenwerking én individuele inwoners uit onze Stad die bijzonder begaan zijn met deze problematiek.
De GROS zal het Stadsbestuur adviseren over alle zaken die te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking. De Stad steunt nu ook al verschillende projecten, maar had tot nu toe niet echt een overkoepelend aanspreekpunt. Door het coördineren van de verschillende werkingen en het organiseren van gezamenlijke acties kan de GROS bijdragen tot meer solidariteit van Deinze met de wereld.
 
Info
Anneleen De Wilde
dienst Welzijn
Gentpoortstraat 21, 3e verdieping
9800 Deinze
tel: 09 381 95 07