Rondleidingen
 
Een kijkje achter de schermen
 
Rondleidingen in ons ziekenhuis worden georganiseerd voor basisscholen van Deinze en omliggende gemeenten (vanaf de 3de kleuterklas tot en met het derde leerjaar).
 
De rondleiding omvat een bezoek aan de afdeling Spoed, waar de ziekenwagen van dichtbij bekeken wordt en waar de eerste beginselen van EHBO uiteen gezet worden.  Indien mogelijk, wordt een gips aangelegd of wordt de hartmonitor gedemonstreerd. Op de dienst Medische Beeldvorming wordt getoond hoe een Röntgenfoto wordt genomen.  Op de materniteit nemen we een kijkje in één van de verloskamers en worden de verschillende manieren om te bevallen besproken.  Op de pediatrie gaan we binnen op een ziekenkamer, waar de verschillende faciliteiten en het gebruik van verpleegkundig materiaal worden uitgelegd. 
 

         

 
               
 
Voor een bezoek aan ons ziekenhuis vragen wij een bijdrage t.v.v. ons partnerschap met het Congolese ziekenhuis Kasongo-Lunda.  Deze bijdrage van € 15, kan je rechtstreeks storten op ons Memisa-rekeningnummer 880-5792351-43 op naam van Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze. Uiteraard is alle hulp welkom en kan er ook een hoger bedrag op de rekening gestort worden. Bedragen vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.
Meer informatie over de Noord-Zuidwerking van ons ziekenhuis vindt u hier
 
Programma
  • Jullie melden je aan bij de receptie, waar je wordt opgehaald door de persoon die de rondleiding zal geven.
  • De verschillende diensten worden bezocht. Uiteraard dien je er rekening mee te houden dat er omwille van drukte in het ziekenhuis of onvoorziene omstandigheden zoals een ziekenwagenuitruk, veranderingen in het schema kunnen gebeuren.
  • Een rondleiding duurt +/- 1u15.
  • Op het einde van de rondleiding krijgen alle kinderen een kleine attentie.

Op vraag van de bezoekers kan het programma licht aangepast of verkort worden.

 

Praktisch

 

Voor vragen over een schoolbezoek kan je terecht bij Nele Elias - directiesecretaresse zorgdepartement, via mail of telefonisch op het nummer 09/387 71 11.

Om organisatorische redenen wordt gevraagd dat er slechts 1 leerjaar per school een rondleiding aanvraagt. Reservaties dienen minstens 1 maand op voorhand aangevraagd te worden.

 

Hopelijk mogen we je op één van onze rondleidingen verwelkomen!

 

Groetjes

 

Ginette, Kelly & Nele

het rondleidingenteam

 

 

 

terug