Generatie rookvrij 2019
Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze zet zich in voor een rookvrije toekomst.

Op woensdag 29 mei tonen Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze en kinderdagverblijf Robbedoes samen hun engagement voor een rookvrije toekomst, naar aanleiding van de Werelddag zonder Tabak (vrijdag 31 mei).
 
Elke week beginnen honderden jongeren in België met roken. Aan de basis ligt een simpele logica: zien roken doet roken. Als ondertekenaars van het charter van Generatie Rookvrij ijveren Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze en kinderdagverblijf Robbedoes mee voor het recht van kinderen en jongeren om rookvrij op te groeien. Als rookvrij de norm wordt, zullen onze kinderen en jongeren weerbaarder worden en minder snel geneigd zijn zelf een sigaret op te steken.
 
Het ziekenhuis en het kinderdagverblijf zetten hun streven voor een rookvrije toekomst in de kijker op woensdag 29 mei 2019. Van 10.00 tot 11.00 uur knutselen kinderen van kinderdagverblijf Robbedoes in het ziekenhuis en blazen ze buiten bellen. Doorlopend (van 10.00 tot 15.00 uur, en ook op vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur) is er in de inkomhal een infostand met pneumologen, tabacologen en vrijwilligers, en kun je er ervaren hoe het is om een rokerslong (COPD) te hebben.